В отговор на обвиненията в двойни стандарти на Запада, шефът на

...
В отговор на обвиненията в двойни стандарти на Запада, шефът на
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна и Газа са много различни войни

В отговор на обвиняванията в двойни стандарти на Запада, шефът на НАТО Йенс Столтенберг сподели във вторник, че интернационалното право би трябвало да се ползва във всички спорове , само че войните в Украйна и Газа са доста разнообразни , предава " Ройтерс ".

Арабските водачи упрекнаха западните страни, че не са приложили същите стандарти към войната на Израел в Газа, стартирана в отговор на смъртоносната офанзива на 7 октомври от палестинската въоръжена формация Хамас, каквито са приложили към войната на Русия в Украйна.

Запитан по въпроса, Столтенберг сподели: " Моето обръщение е, че интернационалното право, филантропичното право, би трябвало да се съблюдават във всички спорове и животът на цивилните постоянно би трябвало да бъде предпазен. "

Говорейки на конференция в централата на трансатлантическия боен алианс в Брюксел, Столтенберг сподели, че също е " значимо да се признае, че обстановката в Газа и обстановката в Украйна са разнообразни по доста способи ".

" Украйна в никакъв случай не е представлявала опасност за Русия, Украйна в никакъв случай не е нападала Русия ", сподели той.

" Руското навлизане в Украйна беше непровокирано навлизане, пълномащабно навлизане, на друга страна ", добави той. " Така че, несъмнено, Украйна има право на самоотбрана против непровокирана офанзива и да пази териториалната целокупност.
 Столтенберг прикани съдружниците от НАТО да
Столтенберг прикани съдружниците от НАТО да " запазят курса си " за Украйна

Той е убеден че Съединени американски щати ще продължат да оказват подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР